Impalada 2022

Data: 11 de juny de 2022
Lloc de sortida: Colònia Rusiñol, Manlleu
Inscripció: 420 motos, 470 participants
Recorregut: Manlleu (Colònia Rusiñol) – Sant Hipólit de Voltregà – Sant Boi de Lluçanès – Alpens – Les Llosses – Ripoll – Vallfogona de Ripollès – La Pinya (La Vall d’en Bas) – Sant Pere de Torelló – Manlleu (Colònia Rusiñol)
Organització: Moto Club Impala

La XXXIII Impalada, la del 2022 havia de ser una festa per celebrar l’aniversari del model, 60 anys, a l’hora que el del Moto Club Impala, 25 anys.

Amb aquesta determinació vam muntar una ruta de corbes i paisatges, entre conreus i boscos pel Lluçanès, Osona, Ripollès i la Garrotxa, que va fer del gaudi de tots els aficionats. No valorem prou el país de mosaic que tenim i la Impalada sempre és una ocasió per fer-ho.

Sense comptar les parades, unes dues hores llargues de ruta, ben senyalitzada i acompanyada de la feina, sempre valuosa, dels marshall’s, atents a qualsevol incidència. Menció a banda es mereix la col·laboració amb l’Ajuntament de Ripoll, on davant la plaça del Monestir romànic vam aparcar impecablement 420 Impales. Tot han estat facilitats per aquest consistori, que esdevé “Plaça Impalera” amb tot el mèrit.

Continuant amb la tradició de les darreres edicions, tornem a dinar al punt de partida, tema
que facilita molt el desplaçament de les 420 Impales inscrites. Al matí, el temps just per recollir inscripció els que no ho havien fet i esmorzar a peu dret, molts ni això ja que, puntuals, havíem de sortir a les 9h. Aquest fet va marcar un tempo àgil anant tota la ruta sobre l’horari previst. Al migdia, tornada a la Colònia Rusiñol, un homenatge al passat industrial català, amb la colònia tèxtil perfectament conservada. Naus diàfanes, encara amb alguna mecànica i canal, turbina en funcionament. Acolliment de la família Claramunt i de l’empresa Planes Bones, que van servir l’aperitiu i el dinar. Ambient festiu de tots els grups i famílies d’aficionats celebrant el retrobament post-covid i l’habitual sorteig.

En aquesta edició es va homanetjar persones històriques de Montesa, com Juan “Tei” Elizalde i Felip “Piti” Millet (absents per indisposició), també Pere Pi, Albert Cavero, d’Honda Europa, pel seu entusiasme en la celebració del setanta-cinquè aniversari de Montesa, i Miquel Cirera, mànager de l’equip Montesa-Honda de Trial. També al nostre company i secretari-fundador del Moto Club Impala carles Baró, i un emocionadíssim Doro Chamorro, com a agraïment per mantenir encara obert un taller especialitzat en Impales despres de mig segle de dedicació.

Cal destacar un petita exposició d’Impales singulars, entre les que destaven les tres primeres sortides de la cadena de muntatge, amb els números de xassís 4M00001, 2 i 3.

Una fantàstica edició després de dos anys de pausa per culpa de la pandèmia.

Altres imatges: