Adeu Kiku, fins sempre Impalero!

Ens ha deixat en Francesc “Kiku” Romeu, un referent de la Impala a Barcelona. Al seu taller va néixer la Impalada

En Kiku a la porta del taller, o a les 24 Hores, al box de Montesa i rodejat dels seus pilots Roberto Blanc i Santi Trias “Panter”, o a la 1ª Impalada, amb els seu equip, Julià, Agustí Alomar i JoséMª Milá, o a la Impalada del 2014. En Kiku va ser un referent a Barcelona, ell va crear l’univers Impala. Va començar amb un altre gran, en Jordi Cateura.

Tret d’aquella arraconada Vespa 125 dels anys ‘50 amb el llum al parafang, al seu taller del carrer Saragossa, com vaig escriure el 2007, “hi ha la més gran concentració de Impales per metro quadrat del mon. Les ha reunit sanes i avariades, totes al seu torn, passen per les seves mans”…això ha estat en Francesc “Kiku” Romeu: referent per a varies generacions de Impala.

Al taller, una bateria d’elles amb el llum de costat miren al carrer, com si estiguessin al box de 24 Hores…el seu banc de treball ha estat escola de mecànics a la ciutat…al raconet del seu despatx, segons entraves a la dreta, es van madurar les primeres vuit Impalades. Si et veia coherent, et tenia un gran respecte i era mutu. En Kiku el gran conversador, pausat, sense presa, amb molta conya, un sentències de la vida, de la política municipal, amant de Sant Medir i totes les tradicions gracienques, defensor dels valors del barri i de la família, ric en anecdotari de Montesa, un bon pare i un bon avi.

Quan el vaig trucar per que vingués a la Impalada 2014 va dir: -quin dia és això?…bueno, m’ho pensaré! I tant si va venir i va agrair l’homenatge merescudíssim que li va fer el Moto Club Impala. No es pot parlar de la Impala a Barcelona sense parlar d’en Kiku! Adeu amic!

Santi Ruiz