Impalada 2023

Data: 17 de juny de 2023
Lloc de sortida: Món Sant Benet, Sant Fruitós de Bages
Inscripció: 370 motos, 400 participants
Recorregut: Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) – Navarcles – Talamanca – Monistrol de Calders – Calders – Artés – Avinyó – Sant Feliu Sasserra – La Torre d’Oristà – Olost – Sant Martí d’Albars – Lluçà – Prats del Lluçanès – Gaià – Navàs – Viver i Serrateix – Súria – Balsareny – Avinyó – Artés – Navarcles – Món Sant Benet
Organització: Moto Club Impala

36ª edició de la Impalada, però amb novetats per fer-la encara més atractiva. Per exemple, la tria del punt de sortida i arribada a Mon Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, amb unes instal·lacions i un entorn espectacular, i que ens oferia la possibilitat de transitar per carreteres del Bages, Lluçanès i Berguedà, mai abans recorregudes en una Impalada.

Prats del Lluçanès va acollir el reagrupament a mitja Impalada. Molt agraïts a l’Ajuntament per totes les facilitats que ens van proporcionar a l’hora d’organitzar la parada, i pel refrigeri que va oferir a tots els participants. També cal mencionar la col·laboració d’en Quico Cruells i els Motards del Lluçanès en les tasques d’organització.

Una altra novetat va ser proporcionar a tots el participants un document per situar i conèixer aspectes de la cultura i les tradicions de les poblacions i comarques per les que transitava la caravana de motos, amb la intenció que ajudés a gaudir més del recorregut el mateix dia de la Impalada, o per tornar més endavant i amb més calma. Veure el document.

Tot i sortir una mica més lluny, la participació va tornar a ser un èxit, sense incidències remarcables. Com és habitual, la festa va acabar amb un dinar on es van retre diversos homenatges: al Salva Talavera per estar tants anys cuidant les nostres motos. També a la família Gimeno que participava amb tres generacions. L’avi Ramon, en Miquel i els seus fills Miquel i Jordi.

Però, sobre tot, vàrem commemorar que 60 anys enrera la Impala va vèncer per primera vegada a les 24 Hores de Montjuïc, a casa, a la seva carrera. Reunir en el mateix acte a tres dels protagonistes no va ser gens fàcil: els dos pilots, Enric i Jordi Sirera, i Jordi Llaveria “El Chapas”, el mecànic de la moto.

Altres imatges: